» » Ефірне масло бей

Ефірне масло бей

У світі налічується близько 3000 ефірних масел з унікальними властивостями. Серед них осібно стоїть масло бей, яке отримують з листя вічнозеленого дерева (Bay tree) висотою 5-10 м, що має білувату кору і тонкий стовбур. Для цих цілей листя, зібрані в листопаді і лютому, піддають водно-парової дистиляції.

 Застосування в косметології

 Завдяки своєму своєрідному хімічним складом (містить такі речовини, як евгенол, мирцен, кавікол, лімонен) ефірна олія бей є незамінним засобом для зміцнення волосся. Воно впливає не тільки на цибулини волосся, стимулюючи їх регенерацію і метаболізм, але й додатково живить волосся по всій довжині. Регулярне застосування аромапрепарата сприяє відновленню структури волосся, їх ущільненню, що дозволяє зупинити випадіння волосся. Бейевое масло - це саме те, що необхідно жінкам, які мріють про густих, міцних, еластичних, довгому волоссі, які легко розчісується і чудово вкладаються.

 ЕМ бий використовують в косметології та для догляду за шкірою. Застосовуючи масло бей, можна непомітно і швидко усунути передчасні зморшки, освіжити і тонізувати шкіру, що в'яне особи, уповільнити процеси старіння.

Бейевое масло заспокійливо діє на шкіру, запобігає грибкові захворювання, допомагає перемогти бактеріальні та вірусні дерматити, стимулює загоєння ран, порізів, виразок, запалень. Крім того, ЕМ бий дозволить забути про такі проблеми, як зайва вага і целюліт.

 І хіба тільки це? Досить налити в аромалампу чудо-масло бей (на 15 мл 4-5 кап.) І можна відчути на собі його антидепресивну дію - підвищується настрій, зникають тривоги, смуток і страхи.

 Застосування в медицині

 Бейевое масло з рівним успіхом застосовують як в офіційній, так і в народній медицині.

 Бронхіти, трахеїти, ГРЗ, сухий і нав'язливий кашель - далеко не повний список хвороб, при яких використовують це відмінне відхаркувальний засіб. Зігріваючий ефект масла бей добре допомагає при спазмах і м'язових болях, артриті, ревматизмі, розтягненнях, переохолодженнях.

Взагалі спектр застосування бейевого масла досить широкий. Воно сприяє стимуляції м'язового метаболізму і істотного зміцнення зв'язкового апарату, прискоренню процесу травлення та усунення з'являється після їжі відчуття тяжкості в животі, вирішує проблему метеоризму, регулює знижений артеріальний тиск у гіпотоніків і вегето-судинні порушення, допомагає при астенії і т.д.

 Як застосовувати?

  Кілька порад щодо застосування бейевого масла. Якщо це:

 - косметичний крем, то на 30-50 мл основи потрібно 2-3 кап. масла;

 - лікувальний крем, то на 30-50 мл основи потрібно 4-6 кап. масла;

 - гарячі інгаляції, то 1капля масла (5-7 хв);

 - масаж, то на 15 мл основи потрібно 2-3 кап. масла;

 - прийняття ванни, то додають 4-5 кап. масла з емульгатором;

 - аромалампи, то на 15 м2 потрібно 2-3кап. масла;

 - шампуні і бальзами, то на 5 г основи необхідно 3-4 кап. масла.

 При цьому слід пам'ятати, що застосування масла бей при гіпертонії (підвищений тиск) досить ризиковано, а під час вагітності взагалі заборонено.

 Ефірна олія бей, хоч і рідко, але може викликати алергію, тому не забувайте про необхідні заходи обережності. До його використання в обов'язковому порядку слід провести тест на переносимість. Для цього змішайте пару крапель олії бей з рослинним (досить невеликої кількості), нанесіть на зап'ясті. Якщо після закінчення 12:00 шкіра залишиться чистою, то можете сміливо використовувати ефірна олія бей.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!